Ciekawy projekt z dobrym jedzeniem w tle zakończyło właśnie Stowarzyszenie "Step by Step" z gminy Lubochnia. Realizowano je w ramach Budżetu Obywatelskiego Województwa Łódzkiego. Najlepsze dania zostały nagrodzone.
"Dzika Kuchnia - ekokuchnia" to projekt, którego celem było zachęcenie do działań na rzecz poprawy stanu środowiska naturalnego, poznanie zasobów przyrody i możliwości wykorzystania ich do przygotowywania zdrowych potraw. - Zapomnieliśmy o naturalnych przyprawach, ziołach i roślinach jadalnych rosnących w lesie i na łące, ale z drugiej strony coraz więcej osób chce odżywiać się zdrowo i ekologicznie, pora więc wrócić do przepisów naszych babć - tłumaczy Joanna Seliga, prezeska Stowarzyszenia "Step by Step" i koordynatorka przedsięwzięcia.
Czytała(e)ś wstęp naszego artykułu ? Spodobał Ci się ?
Kliknij aby wykupić Pełny dostęp
Nie masz uprawnień do publikowania komentarzy. Aby dodać komentarz musisz być zalogowany zaloguj się
Komentarze będą poddawane moderacji, zanim zostaną opublikowane.