Podczas Hubertusa Spalskiego po zupę myśliwską ustawiały się długie kolejki. W wielkim kotle ugotowano jej 500 litrów (około 2 tysięcy porcji). Dla nikogo nie zabrakło.
80 kg mięsa z dzika, 20 kg z sarny i tyle samo z jelenia, 30 kg grzybów, 5 litrów nalewki głogowskiej, 30 kg koncentratu pomidorowego, 30 kg cebuli, 20 kg marchwi i tyle samo pietruszki, kilogram rozmarynu i tyle samo jałowca, 30 sztuk czosnku, 5 kg soli i tyle samo pieprzu, 200 litrów wody, 10 litrów oleju.
Czytała(e)ś wstęp naszego artykułu ? Spodobał Ci się ?
Kliknij aby wykupić Pełny dostęp
Nie masz uprawnień do publikowania komentarzy. Aby dodać komentarz musisz być zalogowany zaloguj się
Komentarze będą poddawane moderacji, zanim zostaną opublikowane.